Produse tradiţionale din judeţul Arad sunt expuse la cel mai mare târg internaţional cu profil alimentar şi agricol, care se desfăşoară în perioada 20-29 ianuarie, la Berlin, în Germania. Şapte producători tradiţionali din judeţul Arad au plecat la expoziţia de la Berlin.
Ce au dus arădenii cu ei
Aceştia expun pită de Pecica, salam de sălaş de Nădlac, „miere", adică dulceaţă de prune de la Aldeşti, miere de Buteni şi caş de la Arad, produse tradiţionale de carne şi altele. De asemenea, din Hălmagiu, profesorul Mugurel Duşan, expune o serie de icoane pictate pe sticlă, pe lemn şi picturi naive. La deschiderea oficială, la standul arădenilor a venit Valeriu Tabără, ministrul român al Agriculturii. „Aradul s-a remarcat, ca de fiecare dată, într-un mod excepţional. Judeţul contribuie la promovarea produselor tradiţionale româneşti, având expuse la târg, miere, pită, salam", a declarat ministrul Valeriu Tabără. Aradul este la a doua participare la târgul de la Berlin.
Produse tradiţionale din judeţul Arad sunt expuse la cel mai mare târg internaţional cu profil alimentar şi agricol, care se desfăşoară în perioada 20-29 ianuarie, la Berlin, în Germania. Şapte producători tradiţionali din judeţul Arad au plecat la expoziţia de la Berlin.
Ce au dus arădenii cu ei
Aceştia expun pită de Pecica, salam de sălaş de Nădlac, „miere", adică dulceaţă de prune de la Aldeşti, miere de Buteni şi caş de la Arad, produse tradiţionale de carne şi altele. De asemenea, din Hălmagiu, profesorul Mugurel Duşan, expune o serie de icoane pictate pe sticlă, pe lemn şi picturi naive. La deschiderea oficială, la standul arădenilor a venit Valeriu Tabără, ministrul român al Agriculturii. „Aradul s-a remarcat, ca de fiecare dată, într-un mod excepţional. Judeţul contribuie la promovarea produselor tradiţionale româneşti, având expuse la târg, miere, pită, salam", a