Puterea vrea să cumpere tăcerea revoluţionarilor din 1989 cu bani de la buget. În schimb, revoluţionarii renunţă la manifestaţii.
Democrat-liberalii au promis că vor găsi soluţii financiare pentru a plăti în continuare indemnizaţiile revoluţionarilor. În schimb, revoluţionarii se angajează să întrerupă manifestaţiile de stradă. Prevederile apar într-un protocol semnat recent de reprezentanţi ai PDL şi ai revoluţionarilor.
Potrivit documentului, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat George Costin vor identifica de îndată soluţia financiară pentru plata indemnizaţiilor reparatorii, fără a fi afectat bugetul alocat pe anul 2012. În noiembrie 2011 le fuseseră retrase indemnizaţiile, tot la iniţiativa PDL, prevedere care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2012.
Revoluţionarii au fost motorul principal al mişcărilor de stradă din oraşele mari, la începutul acestei luni. Din februarie, toţi cei 20.000 de revoluţionari ar putea reintra în drepturi, pentru a încasa indemnizaţii cu un cuantum cuprins între 2.000 şi 3.000 de lei lunar. Este o povară financiară anuală de 112 milioane de euro!
Reprezentanţii revoluţionarilor vor prezenta grupului PDL din Camera Deputaţilor propunerile de modificare a Legii recunoştinţei, act legislativ care reglementează drepturile revoluţionarilor. Click pe foto pentru a vedea protocolul semnat de PDL şi Blocul Naţional al Revoluţionarilor
Până pe 8 februarie!
Revoluţionarii vor nu doar să îşi menţină indemnizaţiile, ci chiar să primească mai mulţi bani! Ei cer ca nivelul indemnizaţiei să nu mai fie raportat la salariul mediu brut, ca până acum, ci în funcţie de pensile foştilor nomenclaturişti şi magistraţi comunişti, care sunt mult mai mari decât salariul mediu brut. De asemenea, şi numărul beneficiarilor de indemnizaţii ar putea creşte, întrucât urmaşii de eroi-martiri s-a