Zeci de medici şi asistenţi din Gorj şi-au manifestat dorinţa de a pleca la muncă în afara României, fiind motivaţi de câștigurile mult mai mari.
Din păcate, prin plecările medicilor şi ale asistenţilor, spitalele se vor confrunta cu o lipsă şi mai acută de personal. Mai toate unităţile medicale din judeţ duc lipsă de specialişti, iar medicii şi asitenţii au ajuns să se gândească de două ori înainte de a participa la examenul de ocupare a unui post într-o unitate medicală.
Salariile mici, dar şi lipsa dotărilor îi fac pe specialişti să se uite şi la oferta de muncă de peste hotare.
„Salariile mici din sistemul medical din ţara noastră îi gonesc pe medici peste hotare. Este o realitate faptul că România nu cheltuieşte destui bani pentru sănătate. Un medic are un salariu de nici 500 de euro în Gorj, pe când în străinătate va câştiga de zece ori mai mult, de aceea şi aleg să plece mulţi dintre ei. Trebuie găsită soluţia de a finanţa corespunzător sistemul medical din România, pentru că sănătatea şi învăţământul ar trebui să fie prioritare într-un stat. Am primit până acum aproximativ 115 cereri de conformitate centralizate. Avem 32 de medici specialişti, trei dentişti şi un farmacist care şi-au manifestat dorinţa de a pleca la muncă peste hotare. De asemenea, avem 78 de asistenţi medicali care au cerut actele necesare pentru a pleca să lucreze în Uniunea Europeană“, a declarat doctorul Marius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.
Pierderea este în primul rând a contribuabilului la sistemul sanitar, care, pe zi ce trece, rămâne fără medici buni. Zeci de medici şi asistenţi din Gorj şi-au manifestat dorinţa de a pleca la muncă în afara României, fiind motivaţi de câștigurile mult mai mari.
Din păcate, prin plecările medicilor şi ale asistenţilor, spitalele se vor confrunta cu o lipsă şi mai acută de personal. Mai toate unităţi