Locuitorii oraşului Brierley Hill din Marea Britanie sunt condamnaţi să trăiască la poalele unui munte de de gunoaie ce poate fi zărit de la peste un kilometru depărtare. Gramada cu deşeuri a crescut atât de mult, încât depăşeşte ca înălţime un bloc de apartamente cu patru etaje.
Muntele din gunoi menajer, deşeuri industriale şi resturi de moloz reprezintă pentru localnici nu doar o privelişte dezolantă, ci şi un pericol pentru sănătatea lor.
O privelişte dezolnată pentru localnicii din Brierley Hill, care spun că muntele înălţat din gunoaie le-a transformat viaţa într-un calvar
În mod surprinzător, responsabilitatea pentru această groapă îi aparţine unei companii care reciclează deşeuri pentru a le transforma în combustibil ecologic.
În mod normal aceste deşeuri ar trebui să fie folosite la producerea combustibililor derivaţi din gunoi menajer, evitându-se astfel pătrunderea lui în sol şi poluarea mediului înconjurător.
Compania de salubrizare a fost somată să înlăture muntele de gunoi de şapte ori până acum, însă nu a respectat termenele impuse de autorităţi, pe motiv că rezolvarea acestei probleme necesită mai mult timp.
Deşi locuitorii din zonă se plâng că muntele de gunoi împiedică lumina soarelui să le pătrundă pe fereastră, compania de salubrizare dă vina pe birocraţie
Localnicii din Brierley Hill spun că muntele de deşeuri se află acolo de aproape un an.
"A fost sesizată prezenţa mai multor şobolani în zonă. Este ridicol să credem că sortarea deşeurilor durează atât de mult", a declarat pentru Daily Mail o localnică.
La rândul său, David Round, 34 de ani, spune că gunoaiele împiedică pătrunderea razelor solare în locuinţa sa. "Trebuie să aprind lumina în casă pe timpul zilei, din cauza muntelui de gunoi care îmi care ţine umbră", a declarat acesta.
Autorităţile de mediu au fost sesizate încă d