Încă de săptămâna trecută străzile Chinei şi casele oamenilor au fost decorate cu ornamente roşii, iar tradiţionalele dansuri ale Dragonului nu au lipsit
Anul Dragonului este considerat ca fiind cel mai favorabil din tot calendarul lunar
China sărbătoreşte astăzi intrarea în Noul An, cunoscut sub numele de "Festivalul Primăverii", care este cea mai importantă sărbătoare pentru poporul chinez.
Anul Dragonului, care începe de astăzi, este considerat ca fiind cel mai favorabil din tot calendarul lunar.
Încă de săptămâna trecută străzile Chinei şi casele oamenilor au fost decorate cu ornamente roşii, iar tradiţionalele dansuri ale Dragonului nu au lipsit.
Semnul Dragonului este un simbol al împăraţilor Chinei, iar copii născuţi sub acest semn aduc noroc şi fericire asupra întregii familii, conform astrologiei chinezeşti.
Festivalul începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc şi ia sfârşit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. Ajunul Anului Nou Chinezesc este denumit chú xî. Originea sărbătorii datează de câteva secole şi este înconjurată de mai multe legende şi obiceiuri. În vechime, această perioadă era una în care oamenii reflectau despre cum s-au purtat şi în ce au crezut mai mult în anul trecut.
În China, există multe obiceiuri şi tradiţii pentru "Festivalul Primăverii". Oamenii cumpără cadouri, decoraţiuni şi îmbrăcăminte. Există un obicei ca fiecare familie să facă o curăţenie generală în casă pentru a îndepărta orice nefericire în speranţa unui an mai bun. Ferestrele şi uşile se decorează cu decoraţiuni din hârtie roşie şi cuplete pe teme, precum "fericire", "bogăţie" şi "viaţă lungă". Cina servită în familie în ajunul Noului An conţine carne de porc, raţă sau pui, precum şi un desert dulce, iar seara se încheie cu focuri de artificii. A doua zi dimineaţa, copiii l