Pe data de 24 ianuarie românii sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor Române. Cu ocazia acestei sărbători, autorităţile locale ale diferitelor oraşe din ţară organizează o serie de activităţi printre care se numără spectacole de muzică folclorică, depuneri de coroane la statuile Domnitorului Alexandru Ioan Cuza sau recitaluri de muzică folk. Principalii membri politici ai opoziţiei vor participa şi ei la manifestările dedicate acestei sărbători, iar în unele oraşe se va distribui gratuit vin fiert, ceai sau fasole cu cârnaţi.
10.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi artificii la Iaşi
Liderii opoziţiei au anunţat, luni, că reprezentanţii USL îşi vor petrece Ziua Unirii "în stradă", la protestele anti-prezidenţiale organizate în teritoriu. Victor Ponta, preşedintele PSD, şi Crin Antonescu, liderul PNL, se vor afla la Iaşi.
"Noi, cei de la USL, fără să se supere cineva şi fără să acuzăm pe cineva, mâine, pe 24 ianuarie, aşa cum am fost în ultimii ani, vom fi în stradă, noi, la Iaşi, fiecare în colegiul lui. (...) Noi vom fi la manifestările din fiecare oraş. Sigur, cei de la putere vor fi acolo unde consideră că este cel mai bine", a precizat Ponta, de la tribuna Parlamentului.
Programul Primăriei Municipiului Iaşi pentru serbarea a 153 de ani de la Unirea Principatelor Românie va fi deschis cu un moment folcloric, care va avea loc între orele 09:00 şi 09:50, în Piaţa Unirii din acest oraş, unde vor cânta interpreţi de muzică populară cunoscuţi ca Daniela Condurache, Mioara Velicu, Aurel Tamaş şi Maria Dragomiroiu.
Primăria Municipiului Iaşi a alocat organizării acestui eveniment suma de 500.000 de lei, după cum a declarat pentru gândul Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al primăriei locale.
Anul trecut la manifestările dedicate Zilei Unirii de la Iaşi au participat liderii opoziţiei Victor Ponta şi Crin Antonescu.
Progra