Procurorul-şef de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, ar fi furnizat presei imagini şi date clasificate privind instalarea de tehnică de ascultare în biroul unui procuror, se arată în motivarea instanţei.
Curtea de Apel Bucureşti a dat, luni, publicităţii motivarea deciziei prin care a dispus cercetarea în stare de libertate a procurorului-şef de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 şi a secretarului general al Primăriei Sectorului 1, Bogdan Grigorescu, reţinuţi şi propuşi pentru arestare, vineri de procurorii anticorupţie.
În documentul citat instanţa detaliază acuzaţia de favorizarea infractorului în legătură directă cu o infracţiune de corupţie adusă magistratului Betelie.
"Cu privire la acuzaţia de favorizare a infractorului în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, Curtea reţine, de asemenea, că există date din care rezultă că inculpatul Betelie Mihai, în baza informaţiei cu caracter clasificat ?Strict Secret? privind luarea unor măsuri specifice punerii în executare a autorizaţiei din 26 mai 2011 emisă de Curtea de Apel Bucureşti în ce priveşte convorbirile purtate în mediul ambiental în biroul procurorului B.M.I. (Bălăşescu Maximilian Ion - n.r)" ar fi intervenit peste oamenii serviciilor secrete care montau tehnică şi ulterior ar fi divulgat presei aceste momente, relatează Mediafax.
Potrivit Curţii de Apel, procurorul Bălăşescu era vizat "în dosarul 120/P/2011, având ca obiect traficul de influenţă în favoarea unor hoţi de autoturisme".
Instanţa mai notează că informaţia a fost primită de la jandarmul R.C.C., învinuit în cauză, iar "la data de 11/12 iunie 2011, (Mihai Betelie - n.r) s-a prezentat la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, în timpul desfăşurării activităţilor specifice, însoţit de învinuit (jandarmul RCC - n.r.), a supravegheat perimetrul sediului şi a fotografiat se