Un fenomen întreţinut mediatic şi cereri vagi, fără şanse de rezolvare. Aşa descrie filosoful Andrei Cornea protestele din Piaţa Universităţii.
"Mie mi se pare că e, într-o măsură substanţială, un fenomen mediatic. E un feonomen întreţinut de uriaşa publicitate care i se face, dacă nu ar mai fi televiziunile, ar dipărea. O să vedem că după ce ratingul va scădea, iar televiziunile nu vor mai fi interesate să-l transmită, oamenii nu se vor mai aduna în Piaţa Universităţii", spune Andrei Cornea pentru gândul.
"Oamenii au diverse probleme, dar cum e cu putinţă ca ei să ceară demisia Guvernului şi alegeri anticipate, şi în acelaşi timp să-i alunge pe politicienii Opoziţiei care vin în piaţă? Cum să ceri alegeri anticipate, dar să nu accepţi partidele", continuă filosoful, care consideră că revendicările protestatarilor sunt extrem de vagi.
"Oamenii ăştia sunt oameni care au nevoi, aşa cum au milioane de europeni. Dar cererile lor nu sunt bine definite. Nu poţi să ceri lucruri generale, să-ţi fie mai bine, să nu se mai fure... Ăsta nu e un program, astea sunt oftături, răbufniri. Trebuie să existe şi astea, dar nu duc la nimic. Ca să ai succes trebuie să ai nişte cereri bine definite, să ai program, să ai un lider", continuă filosoful. El crede că Piaţa Universităţii de astăzi nu are nimic în comun cu cea din 1990. "Atunci nu existau televiziuni care veneau în piaţa. Exista însă un program, existau lideri, existau intelectuali care le vorbeau oamenilor".
Un fenomen întreţinut mediatic şi cereri vagi, fără şanse de rezolvare. Aşa descrie filosoful Andrei Cornea protestele din Piaţa Universităţii.
"Mie mi se pare că e, într-o măsură substanţială, un fenomen mediatic. E un feonomen întreţinut de uriaşa publicitate care i se face, dacă nu ar mai fi televiziunile, ar dipărea. O să vedem că după ce ratingul va scădea, iar televiziunile nu vor mai fi