„Adevărul“ a tras ieri un semnal de alarmă cu privire la posibilitatea ca revoluţionarii să reintre în posesia beneficiilor. Guvernul şi-a corectat imediat poziţia.
La 20 ianuarie 2012, un grup de revoluţionari în frunte cu Teodor Mărieş, preşedintele „Asociaţiei 21 Decembrie 1989", semna un protocol cu doi parlamentari PDL, Mircea Toader şi Ioan Oltean. Protocolul prevedea, între altele, că vor exista discuţii între ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi secretarul de stat al revoluţionarilor, George Costin, în vederea identificării soluţiei financiare pentru plata indemnizaţiilor categoriei luptătorilor cu merite deosebite în Revoluţie.
„Luptătorii" nu mai primesc stipendii lunare până la finalul anului 2012, măsura fiind luată la sfârşitul anului trecut, pe fondul austerităţii. Reluarea imediată a sistemului de indemnizaţii ar fi avut ca efect diminuarea protestelor de stradă din întreaga ţară, nucleul dur al manifestaţiilor din aceste zile fiind format din revoluţionari furioşi că au rămas fără bani.
Comunicatul guvernului
„Adevărul" a tras un puternic semnal de alarmă cu privire la protocolul semnat de revoluţionari şi reprezentanţii PDL, titrând pe prima pagină de ieri: „Guvernul încearcă să-şi cumpere liniştea cu banii noştri. Troc murdar între Boc şi profitorii Revoluţiei". Guvernul a reacţionat imediat, intuind furia celorlalte categorii sociale atinse de măsurile de austeritate.
„În legătură cu propunerea de politică publică de modificare a legislaţiei privind drepturile revoluţionarilor, primul ministru Emil Boc precizează faptul că Guvernul nu va modifica legislaţia cu privire la drepturile revoluţionarilor pentru a se reveni la situaţia anterioară", se arată într-un comunicat publicat ieri pe site-ul Guvernului. Premierul a întărit ideea într-o declaraţie făcută publică ieri: „Revoluţionarii treb