l „A început primăvara României?”, se întreabă ziarul Népszava din Budapesta, concentrându-se asupra demersului opoziţiei de a organiza o manifestaţie de protest în Bucureşti. „Protestatarii resping toate partidele şi îşi exprimă nemulţumirea faţă de întreaga clasă politică”, semnalează în continuare gazeta, considerând că opoziţia nu a reuşit să se plieze pe protestul antiguvernamental.
l În presa americană The Washington Post scrie despre protestele din România, încercând să identifice între cauze măsurile economice de austeritate, dar şi aroganţa oamenilor politici, iar The Chicago Tribune este de părere că „România a avut puţin de suferit din cauza unor tulburări de genul celor semnalate în alte ţări afectate de austeritate, precum Grecia”, relatează Rador.
l În Bulgaria, „Un strat gros de zăpadă a acoperit protestele de la Bucureşti”, titrează cotidianul sofiot 24 de ore. Jurnalul constată reducerea numărului de participanţi în cea de-a zecea zi şi opinează că „este puţin probabil ca protestele să conducă la desfăşurarea anticipată a alegerilor parlamentare sau la modificarea politicii convenite cu FMI”.
l Din Grecia, Kathimerini, citat de Rador, vede manifestaţiile din România ca reprezentative pentru climatul care domneşte în fostele state comuniste din Europa de Est, deja membre ale UE, şi subliniază că – cităm: „Situaţia actuală a ţării îşi are rădăcinile şi în trecutul ei comunist, şi în tranziţia rapidă de la începutul anilor ’90 de la comunism la economia pieţei libere”.
l „Românii descoperă protestele de stradă”, notează, la rândul său, Inter Press Service, de la Varşovia, care remarcă faptul că mii de oameni au demonstrat în mai multe oraşe ale ţării, participanţii la proteste fiind din toate categoriile sociale. IPS remarcă faptul că Executivul de la Bucureşti a reuşit să ocolească Parlament