Parlamentarii liberali nu renunţă la ideea demisiei în bloc din Parlament, deşi colegii lor de la PSD pun sub semnul întrebării eficienţa acestui demers în perspectiva atingerii principalelor deziderate - suspendarea preşedintelui, căderea guvernului şi declanşarea de alegeri anticipate înainte de momentul comasării pe care caută să-l impună actuala Putere. În replică la temerile social-democrate, parlamentarii PNL susţin că nu mizează neapărat numai pe demisii pentru a forţa anticipatele, ci pe latura morală a acestui gest şi pe amplificarea sa de către stradă pentru a intensifica presiunea exercitată de populaţie asupra actualei Puteri.
Peste 20 de parlamentari USL şi-au depus demisiile în alb în mâinile liderului Crin Antonescu drept tribut pe altarul declanşării alegerilor. Unii din ei au anunţat că nu vor candida pentru un nou mandat dacă vor fi organizate doar alegeri parţiale în colegiile de apartenenţă. Exemplul lor a fost primit cu strâmbături din nas de către parlamentarii de la PSD.
"Dacă azi ne dăm demisia şi mâine ne-am blocat, gestul nostru rămâne unul imagistic. Am face o acţiune de imagine fără nicio substanţă vis-a-vis de solicitările celor care protestează pe străzi: alegeri anticipate, demisia guvernului şi suspendarea preşedintelui. În niciun caz gestul de a ne depune demisiile nu conduce la punerea în mişcare a procedurilor constituţionale pentru realizarea celor trei obiective ale noastre", a reacţionat deputatul Ion Stan pentru evz.ro, cerând conducerii USL să vină cu “un proiect politic în care să ştim etapele de urmat pentru realizarea celor trei obiective".
Orban: greva parlamentară, frecţie la picior de lemen, demisia gest moral pentru intensificarae presiunilor populaţiei
În replică, unul din cei mai importanţi partizani ai demisiei în bloc în rândurile USL, deputatul Ludovic Orban susţinecă gest