ANCHETĂ. Cotidianul nostru v-a prezentat ieri cazul Georgicăi Miu, accidentată mortal de maşina în care se afla familia Lucescu. EVZ vă arată, pas cu pas, cine şi de ce a dat \"NUP\" şi \"scurtcircuitul\" dintre poliţişti şi anchetatori. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚUSursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
1 /.
Ancheta EVZ în cazul accidentului din 16 septembrie 1991, care s-a soldat cu moartea tinerei Georgica Miu, continuă cu noi dezvăluiri, de data aceasta despre modul în care a fost închis dosarul. Oficial, la volan s-a aflat Ana Maria Lucescu, dar martorii au spus că şoferul era Răzvan. Întrebat dacă Mircea Lucescu "şi-a băgat coada", Lincu Miu, tatăl victimei, a răspuns ferm: "Sigur. Că el era mai bătrân şi a fost cu relaţiile peste tot".
EVZ vă prezintă pas cu pas drumul dosarului şi numele celor care au decis neînceperea urmăririi penale. Ion Ioniţă, primul care a pus acest verdict pe dosar, şi-a explicat decizia, dar un poliţist din Otopeni, care era de serviciu în acea zi şi cunoaşte cazul în amănunt, l-a contrazis punct cu punct. Acest "scurtcircuit" dintre părerile oamenilor legii spune multe despre felul în care a fost anchetat cazul.
Căpitanul Ion Ioniţă, de la Serviciul de Cercetări Penale al Capitalei, este cel care a făcut "cercetări superficiale" la locul accidentului, după cum susţine familia victimei, şi a propus neînceperea urmăririi penale. La opt luni şi două zile de la tragicul eveniment, pe 18 mai 1992, procurorul Ana Ghiţă, de la Procuratura Municipiului Bucureşti, a dat o rezoluţie care a confirmat propunerea de neîncepere a urmăririi penale făcută de Serviciul de Cercetări Penale din Inspectoratul de Poliţie al Capitalei.
Familiei i s-a refuzat dreptul la apărare
Lincu Miu, ajutat de avocatul Alexandru Grama, a întocmit un memoriu, pe care l-a adresat Comisiei de Litigii a Parlamentului, prin care a demontat această de