Uniforma scrobită a locotenentului Alexandru Gheorghe a împrăştiat aseară în Piaţa Universităţii un miros de juntă. Militarul nu a vorbit doar în nume propriu, ci a transmis că fost ales de un grup de ofiţeri din armata română pentru a le reprezenta nemulţumirile. În acest fel, românii cu imaginaţie bogată au putut trage concluzia că guvernanţilor li se pregăteşte o rebeliune militară.
Eu n-am chef de scenarii de-astea de lumea a treia, însă văd că unii români, care s-au apucat să-l elogieze pe Alexandru Gheorghe pe Facebook, au. Îi este lăudat curajul, fără să se ţină seama că gestul său este unul absurd. Oricât ne-am dispreţui conducătorii, România este un stat de drept, iar preşedintele Traian Băsescu a fost ales în urma unor alegeri democratice.
Cadrele militare au voie să voteze, însă n-au dreptul să facă parte din partide sau să-şi exprime opţiunile politice în cadrul serviciului. Dacă vreun militar este străbătut de veleităţi de analist sau de lider politic, poate să-şi dea cu părerea în timpul liber sau îşi poate schimba cariera. Rolul unui militar, fie că este vorba de un căprar sau de locotenent, este să execute ordinele pe care le primeşte. N-are niciun drept să conteste autoritatea comandantului forţelor armate, alăturându-se manifestanţilor care cer demisia lui Traian Băsescu.
Nu-mi dau seama încă dacă Alexandru Gheorghe este pur şi simplu naiv sau dacă îşi urmăreşte abil anumite interese supra-cazone. Apariţia în studioul Antenei 3 lasă deschise ambele variante.
Articol apărut şi pe cristianbandea.ro.
Uniforma scrobită a locotenentului Alexandru Gheorghe a împrăştiat aseară în Piaţa Universităţii un miros de juntă. Militarul nu a vorbit doar în nume propriu, ci a transmis că fost ales de un grup de ofiţeri din armata română pentru a le reprezenta nemulţumirile. În acest fel, românii cu imaginaţie bogată au putut trage concl