Sunt indiscutabile beneficiile pe care carnea rosie le aduce organismului. Intrebarea este: cata carne rosie putem consuma astfel incat aceasta sa nu devina nociva?
A consuma carne rosie de 3 ori pe saptamana este sanatos, spun specialistii citati de Suite101.com. Iar beneficiile vine din portia gereoasa de proteine, vitamine, fier si zinc, care dau roganismului energie.
Pe de alta parte, insa, carnea rosie poate avea un continut mare de grasimi saturate, care cresc nivelul colesterolului din organism, ceea ce poate avea ca urmare bolile de inima si cateva forme de cancer. De aceea se recomanda ca grasimea sa fie indepartata de pe carne, inainte ca acesta sa fie gatita.
De ce e sanatoasa:
Proteine Acestea sunt importante pentru muschi si repararea tesuturilor. O portie de marimea unei palme contine jumatate din necesarul zilnic de proteine pentru un adult. Mai ales daca ai o viata activa, care implica si sportul, proteinele sunt fundamentale.
Acestea sunt importante si in producerea enzimelor si hormonilor ce lupta cu bolile. In plus, sunt benefice daca se doreste scaderea in greutate, deoarece dau senzatia de satietate pentru mai multa vreme.
Fier De acesta este nevoie pentru globulele rosii din sange, ajutand la transportul oxigenului prin organism. Se poate obtine cantitatea necesara de fier daca se consuma carne rosie de trei ori pe saptamana.
Zinc Acesta ajuta masa musculara, neuronii sa functioneze corespunzator, fiind necesara si pentru unn sistem imunitar sanatos. Din nou, trei portii de carne rosii pe saptamana, asigura organismului necesarul de zinc.
Vitamine din complexul B Acest tip de vitamine ajuta in mentinearea unui sistem nervos sanatos, mai ale B12, dar sunt folositoare si sistemului imunitar (B6). Niacina ajuta in procesul de digestie, iar riblofavina pastrea