Traian Băsescu și locotenentul Alexandru Gheorghe au două lucruri în comun: ambii au depus un jurământ față de țară și ambii au vorbit în aceste zile despre solidaritate.
În scrisoarea adresată românilor cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, Traian Băsescu arată: ”Prin unirea de la 1859 românii au dovedit puterea solidarităţii lor, au arătat că pot fi artizanii propriului destin, că sunt capabili să depăşească orizontul intereselor individuale pentru binele comun. (…) Solidaritatea nu este o idee abstractă, este un exerciţiu a cărui valoare democratică şi mai ales umană trebuie să o redescoperim în faţa provocărilor lumii contemporane şi în faţa obiectivului naţional al modernizării.”
Ajuns în Piața Universității, la proteste, locotenentul Alexandru Gheorghe a declarat că a venit pentru a le arăta că se solidarizează cu protestatarii și nemulțumirile lor și pentru a le arăta că armata nu i-a părăsit.
Asemănările dintre cei doi se opresc aici. Legea îl apără pe Traian Băsescu pentru declarațiile lui publice și politice. O altă lege prevede însă sancțiuni pentru gestul lui Alexandru Gheorghe. Traian Băsescu nu riscă nimic pentru vorbele lui, pentru Alexandru Gheorghe poate fi sfârșitul carierei militare. Simplu și sec, acestea sunt legile României. Și diferența unui soldat în raport cu solidaritatea unui soldat. Apreciați d-voastră care e solidaritatea abstractă și care e cea reală.
Traian Băsescu și locotenentul Alexandru Gheorghe au două lucruri în comun: ambii au depus un jurământ față de țară și ambii au vorbit în aceste zile despre solidaritate.
În scrisoarea adresată românilor cu ocazia Zilei Unirii Principatelor, Traian Băsescu arată: ”Prin unirea de la 1859 românii au dovedit puterea solidarităţii lor, au arătat că pot fi artizanii propriului destin, că sunt capabili să depăşească orizontul intereselor individuale pentru binele com