Vremea instabilă din ultima perioadă şi revenirea copiilor în colectivităţi au atras o creştere a cazurilor de îmbolnăviri. Predispuşi la viroze şi pneumonii rămân copiii şi vârstnicii, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DPS) Gorj. Numărul afecţiunilor respiratorii a crescut în ultima săptămână cu 80 de cazuri, ponderea fiind dată de virozele, 119 cazuri, şi pneumoniile, 53, de cazuri la copii cu vârsta între doi şi patru ani.
Întoarcerea în colectivităţi a copiilor pe timp de iarnă are şi repercusiuni, dat fiind că ei sunt vulnerabili la viroze şi răceli. În această săptămână s-a înregistrat o uşoară creştere a numărului de viroze şi pneumonii, 80 de cazuri peste numărul existent, dat fiind că micuţii s-au întors la grădiniţe. Recomandarea majoră se îndreaptă spre părinţi, să fie atenţi la alimentaţie şi expunerea la frig a copiilor, pe care trebuie să-i ferească de colectivităţi, la primele semne de răceală”, a precizat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Afecţiunile respiratorii sunt din plin întreţinute în mediile frecventate de cei mici, spun reprezentanţii DSP. Creşterea nu este foarte semnificativă, dar atrage atenţia asupra măsurilor care se impun de la alimentaţie până la evitarea frigului. Din 663, 170 de cazuri reprezintă viroze la copii între 5 şi 14 ani. Nici vârsta a treia nu stă mai bine, unde 53 de persoane cu vârsta peste 65 de ani au ajuns la spital cu pneumonie, iar alte 11 au fost spitalizate.
Vremea instabilă din ultima perioadă şi revenirea copiilor în colectivităţi au atras o creştere a cazurilor de îmbolnăviri. Predispuşi la viroze şi pneumonii rămân copiii şi vârstnicii, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DPS) Gorj. Numărul afecţiunilor respiratorii a crescut în ultima săptămână cu 80 de cazuri, ponderea fiind dată de virozele, 119 cazuri, şi pneumoniile, 53, de cazuri la copii cu vâr