Grupul de firme Wizrom a avut anul trecut venituri de 6,15 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, pe fondul revenirii cererii de soluţii software în domeniile producţie, auto, retail şi distribuţie, precum şi al creşterii interesului faţă de modelul de licenţiere prin care softul e livrat ca un serviciu (SaaS).
"Anul 2011 s-a caracterizat prin creşterea interesului faţă de modelul de licenţiere SaaS, pentru că tot mai mulţi clienţi optează pentru acest model care le uşurează cash-flow-ul. Practic, unul din cinci clienţi noi cu care am semnat în 2011 a optat pentru SaaS. Interesant este că şi firmele mari şi multinaţionale au început să adopte modelul SaaS datorită avantajelor date de cash-flow şi viteza de implementare", a declarat directorul general al Wizrom, Adrian Bodomoiu.
În 2011, Wizrom Software a semnat contracte cu 206 noi clienţi, încheind anul cu 3.285 clienţi. În 2010, societatea a încheiat contracte cu 159 clienţi, iar în 2009 cu 150. Veniturile din licenţe vândute au avut anul trecut o pondere de 31% în totalul veniturilor grupului, mentenanţa - 34%, alte servicii de business (analiză business, procese, dezvoltări personalizate, outsourcing, altele) - 35%.
La finele anului trecut, grupul avea 140 de angajaţi, acelaşi număr ca în 2010. Planurile de recrutare pentru acest an vizează creşterea forţei de vânzări cu 30%. Pentru acest an, Bodomoiu a estimat că Wizrom are ca obiectiv menţinerea ritmului de creştere a veniturilor. Înfiinţat în 1992, grupul Wizrom este specializat în soluţii software de gestiune a afacerilor. Grupul include Wizrom Software, Wizsalary şi are filiale în Republica Moldova şi Bulgaria şi un portofoliu de 3.300 de clienţi activi şi 30.000 de licenţe instalate.
Grupul de firme Wizrom a avut anul trecut venituri de 6,15 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de anul precedent, pe fondul r