Oamenii de ştiinţă de la University of Western din Australia au ajuns la concluzia potrivit căreia ceaiul negru nu creşte presiunea sângelui, astfel că pacienţii cu hipertensiune pot bea acest tip de ceai.
Potrivit experţilor, băutura ar avea chiar proprietăţi în scăderea tensiunii, informează Huffington Post. Potrivit cercetării, publicată în Archives of Internal Medicine, ceaiul negru are efecte benefice asupra funcţiei inimii dacă e consumat zilnic, maximum trei ceşti, timp de şase luni.
Cercetarea a fost realizată pe 95 de femei şi bărbaţi, care consumau în mod regulat ceai. Ulterior, jumătate dintre participanţi au băut câte trei ceşti de ceai negru pe zi timp de şase luni, în timp ce ceilalţi au consumat o băutură placebo, care avea o aromă similară ceaiului negru.
Rezultatele monitorizării au arătat că persoanele care beau trei ceşti de ceai negru pe zi pot reduce valoarea tensiunii arteriale cu 2 sau 3 puncte. Deşi nu este vorba de o reducere semnficativă a tensiunii, oamenii de ştiinţă sunt de părere că treptat scade şi riscul apariţiei bolilor cardiace.
La finalul cercetării, participanţii care au consumat ceai negru aveau valoarea tensiunii arteriale mai mică cu 3 puncte faţă de valoarea iniţială.
Un studiu anterior arăta că ceaiul negru este băutura ideală pentru pacienţii care suferă de diabet de tip II, deoarece această băutură ajută la echilibrarea nivelului glicemiei din organism. Extractul de ceai negru este benefic pentru aceşti pacienţi, deoarece reduce stresul oxidativ şi inflamaţia ţesuturilor, ajutând organismul să lupte cu boala.
Oamenii de ştiinţă de la University of Western din Australia au ajuns la concluzia potrivit căreia ceaiul negru nu creşte presiunea sângelui, astfel că pacienţii cu hipertensiune pot bea acest tip de ceai.
Potrivit experţilor, băutura ar avea chiar proprietăţi în scăderea