În lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor, multe comunităţi din SUA au interzis vânzarea de alimente care au un conţinut bogat în zahăr şi sare în şcoli. Cu toate acestea, un studiu recent arată că această strategie ar putea fi inutilă în lupta împotriva obezităţii.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania susţin că junk-food-ul, mâncarea asociată cu obezitatea, pare să nu fie cauza supraponderabilităţii, informează New York Times.
Pentru efectuarea studiului savanţii americani au evaluat 19.450 de elevi, pe care i-au împărţit în două grupe. Unii făceau parte dintr-o şcoală în care se aflau la vânzare produse de tip fast-food, iar ceilalţi - dintr-o şcoală în care consumul de de aceste alimente era interzis.
Potrivit datelor, a rezultat că, indiferent dacă într-o şcoală se vând sau nu produse de tip fast food, acest tip de mâncare nu modifică semnificativ indicele de masă corporală al elevilor.
"Preferinţa unui copil pentru un anumit fel de mâncare se formează încă din primii ani de viaţă. Problema obezităţii în rândul copiilor nu trebuie aruncată exclusiv asupra şcolilor", a declarat Jennifer Van Hook, autorul cercetării.
În lupta împotriva obezităţii în rândul copiilor, multe comunităţi din SUA au interzis vânzarea de alimente care au un conţinut bogat în zahăr şi sare în şcoli. Cu toate acestea, un studiu recent arată că această strategie ar putea fi inutilă în lupta împotriva obezităţii.
Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Pennsylvania susţin că junk-food-ul, mâncarea asociată cu obezitatea, pare să nu fie cauza supraponderabilităţii, informează New York Times.
Pentru efectuarea studiului savanţii americani au evaluat 19.450 de elevi, pe care i-au împărţit în două grupe. Unii făceau parte dintr-o şcoală în care se aflau la vânzare produse de tip fast-food, iar ceilalţi - dintr-o şcoală în care consumul