O asociaţie din Cluj a obţinut 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană pe care îi va cheltui pe îmbunătăţirea modului de lucru al angajaţilor şi al managerilor din fabricile româneşti.
Asociaţia Patronilor şi Meseriaşilor Cluj a accesat într-un singur an 7 milioane de euro de la Uniunea Europeană pentru cursuri de îmbunătăţire a modului de lucru al angajaţilor şi al managerilor români.
Angajaţii Dacia Piteşti şi furnizorii din sudul ţării ai acestei fabrici constructoare de maşini vor fi instruiţi în utilizarea tehnicilor de producţie lean/kaizen, tehnici aplicate în Japonia pentru creşterea productivităţii. Printre furnizorii Dacia Piteşti, ai căror angajaţi vor fi instruiţi, se numără Thyssen Krupp, Continental şi Bosch din Sibiu. „Astfel 1.200 de muncitori vor învăţa cum să reducă timpii dintre fazele de producţie, cum să-şi ordoneze priorităţile şi cum să verifice câte defecte au piesele pe care le fabrică şi cât de multe greşeli sunt dintr-un anumit tip. Pentru instruirea celor 1.200 de oameni , UE a repartizat 4,3 milioane de euro", a spus Alexandrina Filip, coordonator instruire şi asistenţă a firmei Calitop, cea care va derula cursurile.
Alţi 900 de manageri, ingineri şi tehnicieni de produs vor beneficia de coaching şi training pentru îmbunătăţirea modului de proiectare şi gândire a producţiei în mai multe fabrici din Cluj şi din nordul ţării. „E vorba de managerii şi inginerii de la Sinterom, Clujana, Farmec, East Company, CSI Grup, Remarul 16 Februarie, toate din Cluj şi Plastor Oradea, VPK din Bihor, Comefin şi Romcab din Târgu-Mureş. Pentru coachingul acestor 900 de angajaţi, Uniunea Europeană a alocat 2,7 milioane de euro", a precizat Alexandrina Filip, coordonator instruire şi asistenţă Calitop.
Cursuri binevenite
„Şcolile de maiştri şi meserii au dispărut, motiv pentru care aceste cursuri sunt ma