Pe zona cardurilor co-branded a existat un boom inainte de criza, insa aceste programe nu au fost foarte performante, intrucat nu este suficient sa emiti un card cu logo-ul tau, cu niste beneficii care nu sunt relevante sau sunt greu de obtinut, a precizat Catalin Cretu, general manager pe Romania al Visa Europe.
“Cred ca odata cu criza una dintre lectiile pe care le-am invatat este ca trebuie sa oferi niste beneficii importante pentru detinatorii de carduri, mai ales in momentul in care distribui acest card in parteneriat cu o companie non-bancara. Daca partenerul non-bancar ofera aceleasi beneficii sau altele mai bune, de exemplu, daca are un birou de creditare care acorda credite cu dobanzi mai mici, nu este suficient sa emiti un card cu logo-ul tau, cu niste beneficii care nu sunt relevante sau sunt greu de obtinut – puncte pe care nu poti sa le acumulezi sau daca le acumulezi este dificil sa obtii niste beneficii concrete sau le obtii doar duminica intre orele 14 si 21. Cred ca s-au invatat niste lectii, iar noile produse co-branded vor fi mult mai performante”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street.ro, Catalin Cretu.
Acesta spune ca unul dintre cardurile co-branded care s-a dovedit performant este cel care implica un parteneriat intr-o o banca si un operator de telefonie mobile.
Citibank, in parteneriat cu Vodafone, a lansat anul trecut un card co-branded Visa prin care abonatii abonatii companiei primesc puncte de loialitate si reduceri la peste 1.200 de comercianti.
Printre acestia se numara hoteluri, restaurante, magazine agentii de turism, centre medicale si retaileri precum Domo, Mango,Swatch sau Cellini.
Cretu estimeaza in acest an o crestere de 20% a pietei de carduri din punct de vedere al volumelor, pe fondul deschiderii unor nise noi unde in prezent se fac mai multe plati cu numerarul, precum plata taxel