Curtea a hotărât că Legea comasării alegerilor pentru autorităţile administraţiei
publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională
Astfel, la vară vor avea loc alegerile pentru primari, iar la toamnă vom alege parlamentarii
Alegerile comasate nu vor avea loc, după ce Curtea Constituţională a decis, ieri, neconstituţionalitatea comasării alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare.
Curtea Constituţională a admis sesizarea USL cu privire la Legea comasării alegerilor, astfel că în cursul verii vor avea loc alegerile pentru primari, iar la toamnă cele parlamentare.
Biroul de Presă al PSD avertiza, la data de 22 decembrie, că "respingerea moţiunii de cenzură, prin obligarea parlamentarilor puterii să nu participe la vot, nu face decât să menţină România pe calea derapajului autoritarist pe care a intrat în ultimii ani. O analiză corectă ar trebui să ducă, în mod normal, la respingerea legii de către Curtea Constituţională, instituţie căreia îi cerem, măcar acum, o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie.
Potrivit sursei citate, în 22 decembrie, prin respingerea moţiunii de cenzură, "actuala putere a călcat în picioare principiile şi idealurile pentru care s-a luptat la Revoluţia din 1989".
În sesizarea adresată Curţii Constituţionale, USL solicita să se constate "neconstituţionalitatea prevederilor Legii privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale şi a alegerilor pentru Camera Deputaţilor şi Senat din anul 2012, precum şi pentru modificarea şi completarea Titlului I al Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului şi pentru modificarea şi completarea Legii 67/2004 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, a Legii administraţiei publice locale 215/2001 şi a Legii 393/2004 privind