Dintr-o regretabilă eroare am publicat lista europarlamentarilor care au votat rezoluţia Parlamentului European în privinţa ACTA, menţionând că cei care au votat PRO susţin tratatul împotriva contrafacerii. Cu toate acestea, rezoluţia dorea o analiză mai bună a tratatului înainte de semnarea unui acord al ţărilor din Uniunea Europeană cu ACTA. Ne cerem scuze şi publicăm integral comunicatul Renatei Weber în această privinţă.
Prima adeziune oficială la ACTA din partea reprezentanţilor Uniunii Europene a avut loc pe 24 noiembrie 2010. Atunci s-a votat o rezoluţie referitoare la ACTA în care se menţionau clauzele sub care ar trebui ratificat tratatul.
ACTUALIZARE:
Europarlamentarul Renate Weber a transmis un comunicat de presă în care explică votul din 2010.
Iată mai jos comunicatul complet;
:"Referitor la Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA), am văzut ca circula pe internet si, mai nou, chiar in presa, o aşa-zisă listă a europarlamentarilor care ar fi votat în favoarea acestui acord.
În primul rând, tratatul ca atare abia urmează să ajungă in Parlamentul European în luna mai, la Comisia de comerţ internaţional şi după aceea în plen, pentru a fi supus votului.
Ceea ce am votat însă, în noiembrie 2010, a fost o rezoluţie pe care am şi co-iniţiat-o, în numele grupului ALDE, cu privire la ACTA, în care ne exprimăm îngrijorarea cu privire la conţinutul acordului şi ceream Comisiei Europene să prezinte o evaluare completă a consecinţelor acordului înaintea semnării acestuia de către statele membre.
Cei care au votat în favoarea rezoluţiei sunt cei îngrijoraţi de prevederile ACTA. Cei care au votat împotriva rezoluţiei sunt cei care acceptă orice sancţiune în internet fără sa crâcnească.
Rezoluţia din noiembrie 2010 e urmare a faptului ca tot in 2010 am semnat, alături de alţi 392 de colegi eurodeputaţi, o