Preşedintele PSD a declarat la postul public de radio că sunt multe “impedimente” pentru ca parlamentarii USL să îşi dea în bloc demisia.
Chiar dacă liberalii insistă pentru ca Opoziţia să-şi dea demisia în bloc din Parlament, Victor Ponta a declarat că acest gest ar priva USL de anumite pârghii pentru a bloca puterea.
“Oamenii, societatea civilă au criticat ideea de comasare a alegerilor, dar singurii care au avut posibilitatea să conteste la CCR am fost noi, cei din Parlament. Dacă noi ne-am fi dat demisia nimeni nu ar fi contestat legea”, a spus liderul PSD la postul public de radio.
El a adăugat că prezenţa USL în Parlament este necesară şi pentru a bloca legea votului prin corespondenţă. “Sunt lucruri foarte importante pe care puterea actuală, profitând de lipsa noastră de acolo, s-ar putea vedea încurajată să le facă”, a subliniat Ponta.
Mai mulţi parlamentari liberali au declarat că şi-au prezentat demisia din forul legislativ preşedintelui PNL, Crin Antonescu. Liberalul a spus că acestea vor fi depuse la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor sau Senatului doar în momentul în care se va lua o decizie finală în acest sens în conducerea USL.
Social-democraţii optează pentru o variantă moderată: grevă parlamentară. Senatorul PSD Gavril Mîrza a declarat că de la 1 februarie parlamentarii USL intră în grevă, ceea ce presupune că nici nu vor fi plătiţi, iar în perioada următoare vor stabili strategii care să conducă la declanşarea de alegeri parlamentare anticipate.
El a spus că una dintre căile de a ajunge la alegeri anticipate este suspendarea activităţii Parlamentului.
Preşedintele PSD a declarat la postul public de radio că sunt multe “impedimente” pentru ca parlamentarii USL să îşi dea în bloc demisia.
Chiar dacă liberalii insistă pentru ca Opoziţia să-şi dea demisia în bloc din Parlament, Vic