"Cel mai iubit fiu al poporului", Nicolae Ceauşescu, ar fi împlinit astăzi 94 de ani. Până în 1989, ziua de 26 ianuarie era marcată prin festivităţi ample şi ode la adresa dictatorului.
La peste două decenii de la moartea lui Ceauşescu, nostalgicii regimului comunist şi ai fostului dictator au venit la mormântul acestuia, din Ghencea, pentru a-l comemora. Oamenii care s-au adunat şi în acest an la mormânt au fluturat steagul Partidului Comunist Român, au adus flori sau coroane de flori şi i-au aprins lumânări.
Nicolae Ceauşescu s-a născut în localitatea Scorniceşti din judeţul Olt la 26 ianuarie 1918. A intrat în Partidul Comunist cu patru clase absolvite şi o calificare de cizmar. S-a căsătorit cu Elena Petrescu, după venirea comuniştilor la putere. În perioada regimului lui Gheorghe Gheorghiu-Dej, a fost deţinut mai multe portofolii ca ministru, iar la moartea acestuia, în 1965, a ajuns secretar general al PCR şi şef al statului român.
Reportaj Mediafax: Viscol, vin şi colivăîn Cimitirul Ghencea
Petre Ignatencu, alături de 15 membri ai fostului Partid Comunist Român şi alţi nostalgici, l-a comemorat, joi, 26 ianuarie, în ciuda viscolului, cu vin roşu şi colivă, pe "predecesorul" său în funcţia de preşedinte al PCR, Nicolae Ceauşescu, la 94 de ani de la naştere.
"Tovarăşii", în frunte cu preşedintele PCR Petre Ignatencu, s-au strâns încă de dimineaţă la mormântul soţilor Ceauşescu din Cimitirul Ghencea Civil, cu steaguri roşii cu "secera şi ciocanul" şi pancarte cu mesaje anti-capitaliste.
Iniţial, peisajul hibernal din Cimitirul Ghencea Civil, viscolul, zăpada de un metru de pe morminte, dar şi mutarea cuplului dictatorial în urma deshumării din 21 iulie 2010, i-au derutat pe unii nostalgici.
Membrii PCR au depus două coroane de flori pe mormântul lui Nicolae şi al Elenei Ceauşescu, i-au elogiat, iar la sfârşitul disc