În preajma alegerilor parlamentare, deputaţii şi senatorii fac tot felul de calcule de conjunctură, de... oportunitate.
Astfel, dacă-şi doresc cu orice chip un nou mandat în forul legislativ, aceştia iau în considerare toate variabilele pentru a-şi asigura fotoliul de parlamentar. În acest sens, unii dintre ei „colindă" mai multe formaţiuni politice, în speranţa de a „semna condica" în fiecare nouă legislatură. În astfel de cazuri, nu mai contează ideologia, doctrina, dreapta sau stânga. E lesne, deci, de înţeles de ce acei parlamentari care trec prin mai multe partide s-au ales cu numele de „traseişti".
În ceea ce-l priveşte pe deputatul constănţean Mihai Lupu, acesta a negat categoric informaţiile potrivit cărora ar intenţiona să „abdice" din PNL, informaţii recent vehiculate. Deputatul Colegiului 2 a declarat că „aceste informaţii sunt o prostie". În plus, el le-a catalogat ca fiind „aberaţii": „Aberaţii! Dacă n-am plecat până acum, în ultimii doi, trei ani, ce motiv aş avea s-o fac acum?!? Nu sunt traseist politic!"
Referitor la eventualitatea de a candida pentru un nou mandat, liberalul n-a fost însă la fel de categoric. Considerând că este prematur să se pronunţe, Mihai Lupu a afirmat că decizia sa depinde de mai mulţi factori: „Nu am un răspuns azi. Sunt mai multe elemente. Dacă voi avea un cuvânt de spus în politică, poate voi mai candida. În orice caz, dacă mă las de politică, mă las definitiv, nu plec la alt partid", a conchis parlamentarul constănţean.
În preajma alegerilor parlamentare, deputaţii şi senatorii fac tot felul de calcule de conjunctură, de... oportunitate.
Astfel, dacă-şi doresc cu orice chip un nou mandat în forul legislativ, aceştia iau în considerare toate variabilele pentru a-şi asigura fotoliul de parlamentar. În acest sens, unii dintre ei „colindă" mai multe formaţiuni politice, în speranţa de a „semn