Dorin Cioabă, fiul regelui Cioabă, a organizat astăzi, la Sibiu, primul Congres al romilor. El s-a pregătit bine pentru eveniment, preparând un cazan cu 1,3 tone de şah hai mas, un fel de mâncare specific etniei. Sursa: CODRIN PRISECARU
Peste 20 de bucătari au lucrat la prepararea cazanului cu șah hai mas, în timp ce romii invitați la Congres și-au etalat ținutele „office”, alături de soțiile lor, veniți cu toții în limuzine de lux la reședința Regelui Cioabă.
După ce au tocat 850 de kilograme de varză şi au tranşat alte 400 de kilograme de carne de porc, bucătarii au cărat 50 de kilograme de orez pe care l-au pus la fiert în apa fierbinte. S-au mai adăugat şi o sută de kilograme de ceapă tăiată mărunt, peste care s-au presărat sare, boia, piper verde adus special din India și foi de dafin.
Potrivit Agerpres, cazanul de mâncare l-a costat pe Dorin Cioabă aproximativ 5.000 de euro. Tot efortul romilor căldărari a fost filmat şi fotografiat pentru omologarea acestei reușite. Familia Cioabă nu a adus un judecător de la Cartea Recordurilor, pentru că acesta a cerut 6.000 de euro, iar omologarea se poate face şi pe baza înregistrărilor video şi foto.