Fapte: opoziţia încearcă din răsputeri să câştige capital de pe urma protestelor începute, în Bucureşti şi alte oraşe, ca urmare a gafei monumentale făcute de preşedintele Traian Băsescu atunci când l-a executat public pe doctorul Raed Arafat.
Până aici, nimic anormal, în condiţiile în care PSD face eforturi să revină la putere după şapte ani şi jumătate de absenţă, iar PNL după jumătate din această perioadă.
Apoi, în intervalul scurs între prima zi de proteste şi prezent, liderii USL şi-au continuat demersurile fie speculând tăcerea de până miercuri seară a Cotrocenilor, fie organizând mitinguri, fie lansând ofensive iresponsabile în Parlamentul European, prin care, în paranteză fie spus, păgubitul nu va fi nici Traian Băsescu, personal, nici Emil Boc, ci interesul naţional.
Acest ultim episod este grăitor pentru ponderea pe care o are dictonul "scopul scuză mijlocacele" în strategia USL şi mai ales a PSD.
Însă liderii Uniunii Social-Liberale au avut şi idei inspirate în această campanie de început de 2012. Este cazul discuţiilor iniţiate cu ambasadorii statelor europene, de la Bucureşti.
Dat fiind că se adunaseră subiecte precum evoluţia protestelor, unele eşecuri sau ezitări în plan legislativ ale coaliţiei la putere, precum şi revocarea ministrului Afacerilor Externe şi, mai ales, modul intempestiv, cu ocolirea unui vot în Parlament, în care a fost numit unul nou, ei bine, date fiind toate aceste teme, liderii opoziţiei erau îndreptăţiţi să poarte discuţii exploratorii cu trimişii partenerilor europeni ai României la Bucureşti.
În acest ultim caz, însă, gafele, impoliteţea şi lipsa de coerenţă îi poate costa extrem de scump pe cei care nu conştientizează rostul şi impactul unor asemenea întâlniri.
Într-o astfel de postură s-a plasat Crin Antonescu atunci când nu a mai ajuns, în ultimul moment, la întâlnirea cerută chiar de