Pus pe recuperat talente, Hagi l-a adus pe Dică din trecut la Viitorul.
Media de vîrstă a Viitorului lui Hagi este de 21,3 ani. Ultimul transferat, Nicolae Dică, o depăşeşte cu zece ani. “Îmi doresc ca experienţa mea să-i ajute să promoveze”, a spus el. Mai potrivit ar fi fost “experienţe”, dat fiind caracterul preponderent deluros al carierei lui Dică. A schimbat şase echipe în ultimii trei ani.
Aducerea fostului stelist seamănă, la altă scară, cu manevre de tipul Eto’o la Anji sau Beckham la LA Galaxy. Doar că proiectul lui Hagi reprezintă un proiect axat pe fotbal, nu pe imagine prin intermediul fotbalului. De fapt, banii sînt puţini. Nici vorbă de vreo paradă de potenţă financiară în stil oligarh. Dovadă că transferul are alte mize decît parvenitismul mediatic. Dică a venit liber de contract, pentru un salariu de 3.000 de euro pe lună, plus 10.000 de euro, bonus de promovare. Modest, dar măcar nu pune bani din propriul buzunar, cum se plîngea că se-ntîmplă la Mioveni.
“Şi eu m-am dus de la Real în Serie B, la Brescia!”, spune Hagi. Să fie un pas înapoi, pentru elan, sau un simplu popas descinderea lui Dică în liga secundă? Vom vedea. Depinde de el, de cum se va face ascultat de adolescenţii din lot, de cum îşi va gestiona această şansă de a se exprima fluent cu mingea la picior. Depinde de Hagi, care spune, de parcă ar fi cele mai fireşti vorbe din lume: “Sîntem pe primul loc, e bine, dar e loc şi de mai bine”.
Hagi e un Dică la altă putere şi la altă vîrstă. Şi-a descoperit aptitudini tehnico-practice de Rege-furnică. Strînge harnic grăunţele de aur pe care alţii nu ştiu, nu vor, nu pot să le folosească. E păcat să se irosească puştii de la echipa a doua a Stelei. E păcat să se irosească Dică. N-a mai strălucit de cînd a plecat de la roş-albaştri, la echipa naţională a apărut ultima oară în amicalul cu Honduras, din iunie 2010. Dar asta