Rechizitoriul utilajelor agricole furate din ţări din vestul Europei cuprinde descrieri în amănunt ale unor fapte săvârşite de membri grupării. 32 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru constituire grup infracţional organizat şi furt cu consecinţe deosebit de grave. Cinci au recunoscut faptele şi au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea.
Menţionăm că precizările din rechizitoriul procurorilor nu implică automat vinovăţia niciunui inculpat. Dacă aceştia se fac vinovaţi sau nu de acuzaţiile aduse de procurori, urmează să stabilească judecătorii. Gruparea a fost „destructurată“ în trei perioada deiferite, decembrie 2010, ianuarie 2011, respectiv aprilie 2011. În decembrie 2010, poliţiştii de la „Crimă Organizată“ au prins în flagrant mai mulţi membri ai grupării care furaseră două tractoare din Franţa.
Primii lideri ai grupării
Grupul infracţional organizat a fost iniţiat, în anul 2009, de către Vecchiolla Antonio şi Liptak Florin-Radu în scopul săvârşirii de furturi calificate cu consecinţe deosebit de grave în ţări UE precum Franţa, Italia, Olanda şi Grecia. Ca membri ai grupării au fost recrutaţi inculpaţii Băda Iulian-Iosif, Banciu Dan-Ioan şi Bursaş Ioan-Ştefan.
Cei doi lideri le comunicau celor trei membri dacă utilajele identificate merită să fie sustrase, în sensul că puteau fi uşor valorificate „la negru” şi sumele care puteau fi obţinute erau importante. După toate acestea, Vecchiolla Antonio şi Liptak Florin-Radu identificau în reţeaua Internet, pe site-ul Bursei de Transporturi Internaţionale de Mărfuri, firme de transport care deţineau mijloace de transport adecvate. Apoi, intrau în contact cu reprezentantul firmei respective şi solicitau efectuarea unor transporturi de utilaje agricole din alte ţări U.E. către România, precizând locul şi data încărcării utilajelor.
Odată antamat mijlocul de transpor