Persoanele care mănâncă ciocolată prezintă un risc scăzut de a se îmbolnăvi de cancer de colon. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Science and Technology Institute of Food and Nutrition, din Spania, care susţin că includerea în dieta zilnică a ciocolatei ţine la distanţă boala.
Studiile anterioare au arătat că aceasta are un conţinut ridicat de antioxidanţi, substanţe care acţionează împotriva radicalilor liberi. În plus, ciocolata care are un conţinut ridicat de cacao ajută la prevenirea diabetului, ţine sub control presiunea sângelui şi diminuează riscul apariţiei bolilor de inimă.
„Alimentele, precum cacaoa, care sunt bogate în polifenoli, joacă un rol important în protejarea organismului împotriva bolilor”, a precizat dr. Maria Arribas, autorul cercetării spaniole.
Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de cercetători a studiat pe cobai cum poate mâncarea să prevină apariţia tumorilor canceroase. Şoarecii de laborator au fost împărţiţi în două categorii: subiecţii din prima categorie aveau inclusă în dieta zilnică cacao, în timp ce cobaii din a doua categorie nu aveau inclus în regim acest aliment. Subiecţii au fost monitorizaţi vreme de opt săptămâni, informează Daily Mail.
După o perioadă de timp, şoarecii de laborator au fost expuşi unor substanţe cancerigene, care sunt responsabile de apariţia cancerului de colon. După patru săptămâni de expunere la toxine, cobaii au început să dezvolte tumori canceroase.
În urma analizelor realizate pe subiecţi, savanţii au constatat că şoarecii care au urmat o dietă care conţinea cacao prezentau mai puţine tumori canceroase. Oamenii de ştiinţă sunt de părere că cercetarea lor, care a fost publicată în revista Molecular Nutrition and Food Research, este prima care arată beneficiile pe care cacaoa le are împotriva cancerului de colon.
Potrivit statisticilor d