Funcţionarii de Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Alba, arestaţi preventiv în dosarul „Pomponio“ au fost audiaţi joi de instanţa de judecată. Declaraţile acestora au fost luate după mai bine de opt luni de la momentul reţinerii şi arestării preventive.
Toţi cei patru inculpaţi, Ioan Dobra, Dorin Conţan, Mihai Sârbu şi Ioan Ispas, şi-au menţinut declaraţiile date în faza de urmărire penală. În majoritate, fiecare a respins acuzaţiile aduse de procurorii DIICOT cu foarte puţine excepţii.
Dobra a recunoscut conflictul de interese
Ioan Dobra a recunoscut acuzaţia de conflict de interese şi fals în declaraţii. „Am recunoscut de la început omisiunea din declaraţia de interese provind faptul că soţia deţine 10 la sută la o firmă de audit, precum şi din declaraţia de avere unde nu am trecut venitul ei în valoare de 2.000 de lei din dividente. Acuzele care mi se aduc prin rechizitoriu sunt din fapte induse. Nu am sprijinit grupul infracţional organizat pentru că nu am avut nicio legătură cu oamenii de acolo. Singurul pe care l-am cunoscut a fost Luca Anversa şi Cosmin Limbean“, a spus Ioan Dobra, fost director cordonator adjunct la DGFP Alba.
Dobra a completat că faptele de care este acuzat sunt, în opinia lui, inexistente. „Cosmin Limbean (fost director la SC Pomponio SA – n. r.) nu mi-a solicitat nimic, nici în legătură cu serviciul, nici în afara serviciului. Nu am stabilit împreună cu Dorin Conţan echipe de control şi nici agenţi economici unde urmau să se desfăşoare aceste controale. Aproximativ 80 la sută din controlalele efectuate erau la solicitarea agenţilor economici sau a altor organe“, a completat Ioan Dobra.
În declaraţia dată de Dobra sunt referiri şi la fostul director coordonator, Ştefan Anghel Bogin. „Am auzit că directorul coordonator Bogin avea relaţii cu Luca Anversa (patronul firmei Pomponio – n.r.). N