Grupul de hackeri intitulat #antisecRO a spart joi site-urile Directiei generale de asistenta sociala si protectia copilului Giurgiu si ale Institutului de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei si au repostat baza de date a acestuia pe o pagina de internet, accesibila oricui. In aceeasi zi, Centrul national de raspuns la incidente de securitate cibernetica (CERT-RO) a contactat organizatia detinatoare a domeniului unde erau postate datele si a blocat accesul la date. HotNews.ro a contactat gruparea #antisecRO in incercarea de a afla mai multe despre motivele pentru care au fost sparte cele doua site-uri.
Reporter HotNews.ro:Care sunt motivele pentru care ati spart cele doua site-uri - al unei directii de asistenta sociala si al unui institut de fizica? (multi oameni semnaleaza ca nu inteleg de ce ati ales aceste tinte in locul unora care chiar au "o influenta negativa asupra populatiei").
#antisecRO: Cele doua tinte au fost alese datorita gradului de coruptie si a banilor cheltuiti aiurea de catre cele 2 institutii, dar si datorita faptului ca sunt foarte slab securizate, si am preferat sa incepem de aici. Dupa cum stiti, la Giurgiu este un grad foarte ridicat de coruptie, in comparatie cu celelalte orase, motiv pentru care am si decis ca acel site sa fie primul care sa fie dat jos.
Reporter HotNews.ro:O alta curiozitate tine de datele IFIN-HH pe care le-ati afisat public pe internet. M-am uitat putin pe cateva dintre ele, recunosc ca nu foarte atent, insa erau adrese de e-mail fara user sau parola a.i. sa poti accesa contul, ID-uri si alte date personale aparent fara nici o importanta - Puteau fi folosite in vreun fel acele date de catre oamenii care le-au vazut ulterior pe internet? Cum?
#antisecRO: In legatura cu IFIN-HH, datele care le-am publicat reprezinta 70% din total, iar acest 70% arata destul de bine cum banii po