Picturile şi desenele lui Nicolae Tonitza continuă să încânte spiritele, în competiţiile de la bursa de artă. Creaţiile artistului - portrete sau peisaje însorite - reprezintă o atracţie constantă pentru oamenii cu bani, care s-au convins, după cum au demonstrat-o licitaţiile anterioare, că arta reprezintă cea mai bună investiţie.
La secţiunea "artă de patrimoniu", atracţia principală a licitaţiei din 2 februarie o constituie două lucrări de Nicolae Tonitza, un peisaj - "Studiu pentru "Amurg de câmpie"", ulei pe carton, 35,3 x 41 cm, datat 1925, şi un portret de femeie intitulat "Durere", ulei pe pânză, datat 1905 - primul evaluat la 12.000-17.000 de euro, iar cel de-al doilea la 7.000-8.000 de euro. Aceeaşi secţiune mai include lucrări semnate de Jean Cheller ("Stradă la Balcic", ulei pe placaj, la preţul de evaluare de 12.000-14.000 de euro), Eustaţiu Stoenescu, Gheorghe Petraşcu, Ştefan Dimitrescu, Kimon Loghi, Constantin Artachino, Alexandru Szathmary, Octav Băncilă, Rudolf Schweitzer-Cumpăna şi Micaela Eleutheriade. Foarte bine reprezentată este şi arta contemporană, cel mai mare preţ de evaluare aparţinând unei sculpturi de Aurel Vlad, "Noe", lemn sculptat (cu soclu), h = 132 cm: 5.000-.6000 de euro.
Lista ofertelor continuă cu sculpturi în lemn sau bronz, peisaje, compoziţii cu personaje, modele în atelier, portrete - în ulei pe pânză, pastel şi tehnici mixte, semnate de nume cunoscute ale artei contemporane, din generaţii diferite, precum Ion Irimescu, Traian Brădean, Mircea Roman, Sever Frenţiu, Constantin Piliuţă, Ovidiu Cărpuşor, Sorin Ilfoveanu, Ştefan Câlţia, Alma Redlinger, Simion Crăciun.
Picturile şi desenele lui Nicolae Tonitza continuă să încânte spiritele, în competiţiile de la bursa de artă. Creaţiile artistului - portrete sau peisaje însorite - reprezintă o atracţie constantă pentru oamenii cu bani, care s-au convins, după c