Asociaţia Reporters sans Frontieres (RSF) a publicat, ieri, un raport asupra libertăţii presei în 2011, care prezintă lista primelor şi ultimelor zece ţări din clasament. Pentru a realiza acest clasament în care sunt incluse 179 de ţări, RSF aplică un chestionar unui număr de 18 asociaţii de apărare a libertăţii de exprimare, care activează pe cinci continente, reţelei sale de 150 de corespondenţi, unor jurnalişti, cercetători, jurişti şi activişti pentru drepturile omului. Chestionarul înregistrează şi ansamblul atingerilor directe aduse jurnaliştilor sau celor care postează pe Internet (asasinate, încarcerări, agresiuni, ameninţări) sau instituţiilor media (cenzură, confiscări, percheziţii, presiuni).
Primele zece clasate în 2011 sunt pe locul întâi, la egalitate, Finlanda şi Norvegia, pe locul trei, tot la egalitate, Estonia şi Olanda, pe cinci Austria, pe şase, la egalitate, Islanda şi Luxemburg, pe opt Elveţia urmată de Capul Verde şi Canada. Ultimele zece ţări clasate în 2011 sunt pe 170 Sudan urmat de Yemen, Vietnam, Bahrain, China, Iran, Siria, Turkmenistan şi Coreea de Nord. Pe ultimul loc, respectiv al 179-lea, s-a clasat din nou Eritreea.
Autori: a.b.
Asociaţia Reporters sans Frontieres (RSF) a publicat, ieri, un raport asupra libertăţii presei în 2011, care prezintă lista primelor şi ultimelor zece ţări din clasament. Pentru a realiza acest clasament în care sunt incluse 179 de ţări, RSF aplică un chestionar unui număr de 18 asociaţii de apărare a libertăţii de exprimare, care activează pe cinci continente, reţelei sale de 150 de corespondenţi, unor jurnalişti, cercetători, jurişti şi activişti pentru drepturile omului. Chestionarul înregistrează şi ansamblul atingerilor directe aduse jurnaliştilor sau celor care postează pe Internet (asasinate, încarcerări, agresiuni, ameninţări) sau instituţiilor media (cenzură, co