Grupul german Bosch va deschide o unitate de producţie la Jucu şi va crea circa 2.000 de noi locuri de muncă. Concernul german se afla în discuţii cu autorităţile locale şi Guvernul României încă din toamna anului trecut. Acesta este al doilea mare investitor care a ales să investească la Jucu, după plecarea Nokia. În urmă cu două zile compania finlandeză a anunţat că De’ Longhi (Italia) va prelua o parte din hale unde înainte se fabricau telefoane mobile.
Investiţia companiei Bosch se va ridica la 60 de milioane de euro, conform directorului parcului Tetarom, Viorel Găvrea, care a confirmat la Transilvania L!VE intenţia celor de la Bosch.
În plus, pentru a se evita episodul Nokia, oficialii Tetarom au promis publicarea celor două contracte încă de la semnarea lor, menţionează sursa citată.
Unitatea Bosch va produce componente electronice pentru automobile va crea aproximativ 2.000 de locuri de muncă. Directorul Tetarom a subliniat că este vorba de acelaşi investitor anunţat şi de preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, în luna octombrie.
"Preşedintele Consiliului Judeţean a făcut deja unele declaraţii. Contractul este finalizat, aşteptăm semnarea lui, mai exact aşteptăm semnarea lui după ce un anumit dosar va fi avizat de Ministerul de Finanţe", a declarat Viorel Găvrea.
Conform contractului, Bosch îşi va instala unităţile de producţie pe 21 de hectare din parcul industrial Tetarom III, în care va investi peste 60 de milioane de euro. Autorităţile judeţene spun că venirile companiilor De'Longhi şi Bosch la Jucu vor echilibra piaţa muncii din zonă, grav afectată după plecarea Nokia.
Cele două companii ar urma să îşi înceapă activitatea la Jucu la jumătatea acestui an. Mai mult, conducerea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă precizează că o firmă românească de pe piaţa produselor metalurgic