Peste 22 mil. lei sunt necesare în cazurile Rodipet şi IMUM Medgidia
Restanţele de anul trecut din aceste două dosare se ridică la 607.000 lei
Pentru cel de-al treilea, Roussalis vs. România, câştigat deja, instituţia a plătit numai anul trecut 2,1 mil. lei
Aşa cum ne-a obişnuit deja de când a intrat în incapacitate de plată, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului cere din nou Guvernului importante sume de bani pentru reprezentanţa juridică a României în cazurile de privatizare aflate pe rolul Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Washington (ICSID), de data aceasta suma necesară ridicându-se la peste 25 mil. lei.
Conform unui proiect de Hotărâre postat pe site-ul AVAS, Autoritatea cere suplimentarea bugetului pe anul 2012 "din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2012 cu suma de 25.116.685,57 lei (echivalentul a 5,79 mil. euro la cursul actual - n. red.) aferentă cheltuielilor necesare reprezentării României în faţa Curţii de Arbitraj Internaţionale a Centrului Internaţional pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investiţii".
AVAS a preluat de la Ministerul Finanţelor Publice dosarul arbitral nr. ARB/07/13 (S&T Oil Equipment & Machinery Ltd. vs. România) şi dosarul arbitral nr. 06/01 (Spyridon Roussalis vs. România), ambele soluţionate favorabil României.
"Pentru serviciile de asistenţă juridică efectuate în dosarul arbitral ARB/06/01 (Roussalis vs. România - n. red.) în perioada decembrie 2010 - decembrie 2011 au fost emise facturi în valoare de aproximativ 2.150.000 lei, neachitate de AVAS, din cauza lipsei disponibilităţilor băneşti", se arată în nota de fundamentare a proiectului.
Pentru cazurile Rodipet şi IMUM, AVAS va trebui să plătească anul acesta 12,36 mil. lei (echivalentul a 5,14 mil. euro).
Dosarul privatizării Rodipet ar ma