De cum a căzut prima zăpadă, doljenii au înroşit liniile Serviciului de Ambulanţă, însă cazurile cu adevărat grave au fost puţine
Odată cu zăpada care a acoperit Doljul a crescut şi numărul apelurilor la Serviciul de Ambulanţă, însă majoritatea cazurilor care au ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost minore. Cei mai mulţi pacienţi au fost din mediul rural, fapt ce a făcut ca ambulanţele să se lupte cu nămeţii pentru a ajunge la destinaţie, pe drumurile din judeţ circulându-se cu greutate.
„La Urgenţă s-au înregistrat puţine cazuri cu adevărat grave şi foarte multe cazuri minore, la pacienţi care au stat liniştiţi acasă trei-şapte zile, dar cum au văzut vremea rea au sunat la salvare. Toţi au ajuns cu ambulanţa la Serviciul de Urgenţă şi li s-au acordat îngrijiri medicale“, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova.
Doctoriţa Cristina Geormăneanu a făcut apel către cetăţeni ca solicitările să fie făcute cu responsabilitate „şi doar atunci când este cu adevărat o urgenţă“. „Drumurile sunt aşa cum sunt, ambulanţele se deplasează cu greutate şi există pericolul ca atunci când este cu adevărat o urgenţă, o gravidă sau alte cazuri deosebite, maşinile să fie blocate la graniţele cu alte judeţe, pentru că foarte multe apeluri ne-au venit din mediul rural“, a mai spus dr. Cristina Geormăneanu.
O noapte în ambulanţă pentru o durere de spate
O situaţie concretă de ambulanţă blocată timp de 13 ore pentru un caz minor s-a petrecut ieri. O salvare solicitată miercuri seară, în jurul orei 22.00, pentru un caz la Castranova, a avut nevoie de 13 ore pentru a se întoarce la Spitalul de Urgenţă din Craiova. Pacienta, de 50 de ani, suspectă de colică renală, şi-a petrecut noaptea în ambulanţă, din cauza drumului înzăpezit. Utilajele trimise pentru curăţarea drumului s-