Aleşii voştri. Fie PSD, PNL sau PDL, consilierii judeţeni ai judeţului Cluj nu au iniţiat niciun proiect de hotărâre şi niciun amendament. Au mers în Consiliul Judeţean şi au votat cu “da” sau “nu” pentru anumite proiecte ca orice simplu muritor. Le-aţi acordat votul ca să doarmă din banii public, iar acuma Gazeta de Cluj i-a chestionat să observe care sunt realizările lor din ultimii trei ani. 39 de şedinţe de Consiliul Judeţean au avut loc de la isntalarea lor, iar unii au introdus noi programe de fonduri europene, iar alţii au stat şi au “frecat menta” la propriu. În continuare, vă prezentăm leneşii şi harnicii consilieri judeţeni pe care aţi pus o ştampilă în 2008
“Nu v-aş putea spune. Eu sunt parte dintr-un sistem legislativ complex. Ştiţi foarte bine regulamentul Consiliului Judeţean. Eu am participat din punct de vedere a proiectelor PNL şi mai nou ale PSD la unele susţineri de proiecte, dar nu am avut câştig de cauza din cauza chestiunii de majoritate.
Şi alte chestiuni de infrastructura au fost propuse de noi, dar este normal ca cel care are puterea este factorul decizional. Au fost mai multe amendamente. Amendamentele sunt mai puţin importante.
Datoria noastră este să facem opoziţie. Asta este democraţia. Am apăsat pe butonul cu nu sau pe butonul cu da. Cei care sunt mai mulţi şi voteaza pe butonul cu da au majoritate. Un amendament foarte important a fost cel când s-au luat acele criterii de lucrări la autostradă. Neobligativitatea balustrăzilor a fost o economie de 2 milioane de euro. Aceasta s-a făcut. Unghiul la care este construit stadionul din Cluj nu necesită acele gradene speciale care aveau costuri enorme. Repet, cred că trebuie sa îi las pe cei de la putere să spuna ce au făcut”, a declarat Ioan Petran, consilier judeţean al PNL.
“Am depus multe amendamente. Trebuie să stau să mă gândesc. Eu sunt deja la a