Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la Teatrul Nottara până la ora 18:00. Înmormântarea va avea loc, mâine, la cimitirul Bellu din Capitală, la ora 14:00.
Un mare muzician, al căruit nume e prea puţin important în contextul de faţă, spunea cândva: "Uitarea cuiva nu contează. Unii ar plăti sume enorme de bani doar pentru a se asigura că oamenii nu-i vor uita. Pe mine nu mă interesează astfel de lucruri". Personajul cu pricina spunea aceste cuvinte în faţa camerelor de luat vederi, în ultimul stadiu al unei boli incurabile. Îşi anunţa practic sfârşitul şi îşi enunţa ultimele dorinţe.
Moartea lui Emil Hossu i-a luat însă pe nepregătite pe toţi apropiaţii actorului. Chiar şi astăzi, la două zile de la deces, oamenii din jurul său încă mai caută explicaţii. Actorul Hossu nu a apucat să transmită posterităţii dacă şi cum îşi doreşte să fie amintit, însă posteritatea a luat decizia în locul său. Dovadă stau oamenii care au trecut ieri pragul Teatrului Nottara din Capitală, pentru a aduce un ultim omagiu actorului.
Acordurile misterioase
Pentru un muzician sau un actor de filme e mult mai simplu. Dacă cineva vrea să-şi aducă aminte de ei, pun filmul preferat sau ascultă o melodie. Şi amintirile se leagă. Pentru un actor de teatru prin excelenţă, cum a fost Emil Hossu, e ceva mai complicat. Piesele se joacă şi se duc, ceea ce rămâne în urmă este senzaţia pe care ai simţit-o din faţa scenei cu mulţi ani în urmă.
Astăzi însă, întregul Teatru Nottara a fost o enormă scenă pentru ultima reprezentaţie a unui mare actor. Din sălile învecinate încăperii unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Emil Hossu s-a auzit, în permanenţă, în surdină, acorduri de muzică clasică, astfel încât nu puteai ştii, cu siguranţă, dacă este un omagiu adus celui decedat sau bucăţi din repetiţia unei piese.
Rând pe rând, şi-au făc