Romii căldărari din Sibiu sunt la un pas de a intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare tradiţională a etniei din care fac parte. Şapte bucătari şi 12 bucătărese au preparat, joi, o tonă de "sah hai mas", care speră să fie omologată de către reprezentanţii celebrei publicaţii. Pentru gătirea mâncării respective au fost folosite 400 de kilograme de carne de porc, printre care ciolan afumat, jambon sau costiţă, 850 de kilograme de varză, 50 de kilograme de ceapă şi alte câteva zeci de kilograme de orez, foi de dafin, bulion şi boia.
500 de euro, taxa
Ingredientele au fost fierte într-o oală specială făcută chiar de către căldărari, iar la final mâncarea ar trebui să ajungă pentru 4.000 de porţii, care vor fi împărţite romilor săraci şi azilelor din oraş. "Romii, când mergeau cu cortul, datorită faptului că nu aveau bucătărie şi posibilitatea să-şi gătească de fiecare dată când aveau nevoie, făceau o astfel de mâncare, care era foarte hrănitoare şi dacă mâncau o dată se săturau. Este o mâncare consistentă, cu mai multă grăsime şi slănină. Am plătit taxa de 500 de euro necesară omologării recordului, iar în zilele următoare o să trimit şi înregistrările video de la pregătirea mâncării", a declarat preşedintele Asociaţiei romilor nomazi şi căldărari "Indirom" din Sibiu, Dorin Cioabă, nimeni altul decât fiul celui autointitulat regele romilor, Florin Cioabă.
Romii căldărari din Sibiu sunt la un pas de a intra în Cartea Recordurilor cu cea mai mare mâncare tradiţională a etniei din care fac parte. Şapte bucătari şi 12 bucătărese au preparat, joi, o tonă de "sah hai mas", care speră să fie omologată de către reprezentanţii celebrei publicaţii. Pentru gătirea mâncării respective au fost folosite 400 de kilograme de carne de porc, printre care ciolan afumat, jambon sau costiţă, 850 de kilograme de varză, 50 de kilograme de ceapă şi alte cât