Persoanele cu venituri reduse, victime ale traficului de persoane, a violenței domestice sau a consumului de droguri au acum un sprijin gratuit, în urma parteneriatului dintre Asociația „Inimi Deschise" și Universitatea „George Bacovia".
Proiectul „Clinica Legală" își dorește să ofere acces la justiție și persoanelor cu venituri reduse. Clinica oferă șansa studenților băcăuani să efectueze practica juridică, în mod concret, sub îndrumarea avocaților parteneri în proiect. Ei vor avea ocazia să asiste la procesele clienților dar și să cunoască domeniul juridic prin efectuarea practicii pe lângă cabinetele avocaților afiliați Clinicii Legale. „În primul rând, Clinica Legală este un proiect social. Ne bucurăm de acest parteneriat cu Universitatea „George Bacovia", care va aduce un plus de experiență pentru studenți, dar și rezolvarea unor litigii pentru persoanele fără bani", a spus juristul Cosmin Necula, directorul Clinicii Legale.
Noua entitate formată în universitatea băcăuană are șase asistenți legali din rândul studenților. Aceștia se vor implica voluntar și vor prelua litigiile. Acestea vor fi supuse Consiliului Director, care va analiza oportunitatea reprezentării potențialului client.
La conferința de lansare a proiectului, cu implicații juridice și sociale, a luat parte și rectorul Universității „George Bacovia". „Este un bun prilej pentru studenții noștri de a efectua practica în domeniul dreptului. Clinica Legală este o entitate care funcționează în baza unui acord între noi și Asociația Inimi Deschise", a spus profesorul universitar dr. Tatiana Puiu, rectorul Universității „George Bacovia".