"Statul a plătit 1 mld. euro pentru întreţinerea drumurilor"(Ziarul Financiar)."După viscol şi drumuri blocate ne pândeşte un risc şi mai mare să îngheţăm în case!"(Adevărul)."PNL ar da demisia pe boicot" (Adevărul), “Există riscul ca economia să sufere din cauza protestelor”(Ionel Haiduc în România Liberă).
Eterna "surpriză" a iernii româneşti: ninge în ianuarie! "Românii se aruncă cu capul în nămeţi din grabă sau prostie", consideră Evenimentul Zilei care avertizează - "Viscolul nu se opreşte! Nu vă aventuraţi nici astăzi să plecaţi la drum!"
"Drumurile înzăpezite. Care este partea de vină a statului. Anvelopele de iarnă nu ne apără de incompetenţa şi dezinteresul autorităţilor" notează dur România Liberă. Compania de Autostrăzi nu a mai cumpărat parazăpezi pentru drumuri de mai bine de doi ani, deşi are un buget consistent pentru deszăpezire. În acelaşi timp, deşi există o hotărâre de guvern, nu s-au mai plantat nici perdele forestiere. În aceste condiţii, blocarea drumurilor poate fi considerată fatalitate? Mai bune decât parazăpezile ar fi perdelele forestiere de protecţie, rare în România dar în majoritatea ţărilor UE prezenţa lor e regula. În străinătate şoferii au la dispoziţie canale radio dedicate unde sunt informaţi asupra evenimentelor de trafic în zona în care se găsesc. Înfiinţarea unui sistem similar în România este cerut cu insistenţă de ani buni de către UNTRR - o uniune naţională a transportatorilor profesionişti şi în pofida promisiunilor venite din toate direcţiile, sistemul întârzie să apară.
"Statul a plătit 1 mld. euro pentru întreţinerea drumurilor, dar a fost învins de nămeţi într-o noapte" constată Ziarul Financiar, în vreme ce în Gândul citim că "Regii asfaltului" se plâng că afacerea deszăpezitului nu e profitabilă, dar, "din eleganţă", nu renunţă la contracte
Jurnalul Naţional scrie despre aberaţia absolu