Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, joi noapte, arestarea preventivă a procurorului şef al Parchetului Judecătoriei sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, acuzat de fapte de corupţie, judecătorii admiţând recursul procurorilor anticorupţie.
De asemenea, judecătorii ICCJ au decis arestarea secretarului Primăriei sectorului 1 Bucureşti, alături de procurorul şef Mihai Betelie, pe numele celor doi fiind emise mandate pentru 29 de zile. Decizia ICCJ este definitivă.
Şeful Parchetului sectorului 4, Mihai Betelie, acuzat de fapte de corupţie, a declarat, joi, în faţa judecătorilor ICCJ că nu apreciază să fi comis fapte penale şi că oricum dorea să părăsească sistemul judiciar, preşedintele instanţei replicându-i că trebuia să îşi asume calitatea.
Un complet de trei judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a judecat, joi, recursurile Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care această instanţă a respins propunerea de arestare preventivă a magistratului şi a secretarului Primăriei sectorului 1, Bogdan Grigorescu.
În 20 ianuarie, Curtea de Apel Bucureşti a decis cercetarea celor doi în stare de libertate, aplicând însă interdicţia de părăsi localitatea de domiciliu. Împotriva acestei decizii procurorii DNA şi Betelie au făcut recurs, la instanţa supremă.
Curtea de Apel Bucureşti, deşi nu a dispus arestarea preventivă a şefului Parchetului sectorului 4 Bucureşti, Mihai Betelie, remarcă faptul că de pe poziţia deţinută magistratul a administrat o societate, a încheiat contracte cu eludarea legii, punând în lumină o conduită reprobabilă şi degradarea sa morală.
Mai mult, Curtea de Apel notează, în decizia sa, că procurorul şef Betelie şi-ar fi exercitat influenţa conf