* Fotograf de arta, este autorul celor mai frumoase albume dedicate patrimoniului national. O istorie in imagini, scrisa cu lumina, devotament si pasiunea unei meserii transformate in bratara de aur *
O tara bogata, plina de culori
- La ultima editie de anul trecut a targului de carte din Bucuresti, ati lansat la apa un album fotografic de exceptie, "Romania in patrimoniul UNESCO". Ce mesaj transmiteti prin el?
- Albumul cuprinde cele mai pretioase monumente culturale din istoria Romaniei - si, fiind pe lista UNESCO, chiar din istoria omenirii: sanctuarele si fortificatiile dacilor, cetatile sasilor din Transilvania, manastirile si bisericile ortodoxe din Bucovina, Maramures si Horezu, si, in plus, o comoara a naturii, unica in Europa, si chiar unica in lume: Delta Dunarii. A fost un act de forta, sa cuprind totul intr-o singura carte. Iar albumul poarta un mesaj puternic: cu 37 monumente de patrimoniu, Romania este o forta mondiala in domeniul culturii si al naturii! O tara bogata, plina de comori.
- Amatorii de fotografie sunt atrasi, de obicei, de peisaje si oameni. Pe dvs. va fascineaza fotogenia cetatilor, a zidurilor si obiectelor vechi. Exista o emotie a acestui univers inanimat?
- Exista multe albume despre patrimoniul UNESCO. Albume frumoase. Totusi, eu am cautat altceva. Am incercat sa surprind in acelasi timp monumentalitatea, dar si esenta fiecarui obiect. Povestea lui, dar si a celui care l-a facut, in urma cu sute sau mii de ani. Mesajul pe care a vrut sa-l transmita prin timp, spiritualitatea acelui om, starea lui sufleteasca. Trecutul are multa emotie. Trebuie doar sa stii s-o primesti. Si s-o cauti! Sa pornesti pe urmele ei.
Submarinul de ceara
- Cand ati inceput sa descoperiti Romania?
- M-am nascut la tara, intr-un spatiu mirific, incarcat de energie. Am cresc