Elevii clasei de arhitectură, a 11-a C, conduși de profesorul Iuliana Geliman, au reprodus „arhetipurile" arhitecturale ale satului românesc. Expoziția a fost deschisă ieri, de la ora 16.00. Majoritatea creațiilor sunt copii ale caselor de la „Muzeul Satului".
Elevi de excepție, talentați și foarte muncitori. Așa își descrie profesorul Iuliana Geliman copii de la clasa de arhitectură a Colegiului Național de Artă „George Apostu". Dealtfel, o parte din ei au luat mai multe premii la concursuri națioanle și regionale pentru desen tehnic și arhitectură. „Este munca lor. Sunt foarte mândră de ce au realizat. Și-au ales bine specializarea și cei mai mulți dintre ei vor putea practica cu succes această frumoasă meserie", a spus profesorul arhitect Iuliana Geliman.
Liceul de Artă „George Apostu“ a devenit Colegiu Național
Pentru mai multe fotografii, dați click!
Pe holul mare al liceului băcăuan au fost expuse atât proiectele, cât și desenele care au condus la materializarea și reproducerea arhitecturii românești. Elevii au realizat Casa „Rucăr", Gospodăria Berbești din Maramureș, Casa din satul Moiseni, Casa Cumpănașu din Bărbătești, Casa din satul Poduri, Gospodăria Bancu din Harghita sau Casa Peleș din Maramureș. „Am muncit aproape trei luni la proiectul meu. Schițele le-am făcut în aproape două luni iar apoi am făcut macheta", a spus eleva Sorina Brașoveanu, de la clasa a 11-a C.
Liceul de Artă a suplimentat numărul de locuri