Amatorii de pizza din Iasi au creat, involuntar, o reteta a celebrei placinte italiene. Pizza Alessandro, de la Pizzeria Italiana Via Margherita, a fost creata special pe gustul iesenilor, bucatarii tinand cont doar de solicitarile clientilor. "De-a lungul timpului, comenzile au vizat diverse componente ale pizzei, ceea ce modifica reteta originala. Unii cereau porumb, altii nu doreau un anumit condiment sau un anumit ingredient. Am fost atenti la elementele comune si, pe baza lor, am creat o noua reteta. Pentru ca a fost ideea mea, aceasta pizza se numeste Alessandro", a explicat Alexandru, unul dintre bucatarii Pizzeriei Italiene Via Margherita.
Reteta de pizza include sunca, masline, porumb, mozzarella si oregano, intr-un mix policromic special. Condiment specific bazinului mediteranean, oregano este un condiment clasic al sosurilor de paste si pizza, deci foarte utilizat în bucataria italiana. "La aceasta pizza recomandam un sos de rosii, preparat tot dupa o reteta speciala, sau un sos picant de ardei iute in ulei", a adaugat Alexandru.
Pizza Alessandro cantareste 540 de grame, iar cantitatea, combinata cu calitatea acesteia, face din ea o alegere pe gustul tuturor. Pizzeria Italiana Via Margherita a fost deschisa in 1993 de patroni italieni si a fost recent modernizata. Situata pe strada Costache Negri, langa Liceul Vasile Alecsandri, pizzeria si-a pastrat de-a lungul timpului specificul, oferind iesenilor produse de calitate originale sau inspirate din arta gastronomica italiana.
Amatorii de pizza din Iasi au creat, involuntar, o reteta a celebrei placinte italiene. Pizza Alessandro, de la Pizzeria Italiana Via Margherita, a fost creata special pe gustul iesenilor, bucatarii tinand cont doar de solicitarile clientilor. "De-a lungul timpului, comenzile au vizat diverse componente ale pizzei, ceea ce modifica re