Limitatorul de înălţime care protejează podul de cale ferată de la Timişul de Sus este agăţat şi chiar dărâmat în repetate rânduri de TIR-urile care trec pe DN1. Unii şoferi depăşesc limita de înălţime, iar alţii, care conduc autotrenuri cu înălţimea sub 4,2 metri, agaţă oricum limitatorul, pentru că distanţa dintre şosea şi grinda limitatorului a scăzut, în urma asfaltării repetate.
Problema limitatorului de înălţime de la podul de cale ferată care trece peste DN 1 în zona Timişul de Sus a fost ridicată în întâlnirea comandamentului de iarnă, care a avut loc, recent, la Prefectură. Reprezentanţii Serviciului Drumurilor Naţionale au prezentat prefectului situaţia îngrijorătoare faţă de acest aspect. Neatenţia şoferilor de TIR-uri şi nerespectarea regulii de înălţime de maxim 4,2 metri a dus la dărâmarea, în repetate rânduri, a grinzii limitatorului de înălţime. Acesta însă nu este singurul motiv pentru care limitatorul este adesea avariat. Autotrenurile care au înălţimea sub 4,2 metri agaţă oricum limitatorul pentru că distanţa dintre şosea şi grinda limitatorului a scăzut, în urma asfaltării repetate.
Autorităţile vor face tot posibilul pentru a proteja traficul de pericolul căderii limitatorului de viteză. Nerespectarea regulii de înălţime pune în pericol şi siguranţa podului de cale ferată care trece peste DN1. „Domnul prefect a dat dispoziţie ca poliţia rutieră să supravegheze permanent zona respectivă pentru a elimina posibilitatea apariţiei unor astfel de abateri”, ne spune subprefectul Carol Ambruş.
În luna martie a anului 2009, căderea unui astfel de limitator de înălţime a produs o tragedie la intrarea în comuna Sânpetru. Un om şi-a pierdut viaţa şi un altul a fost grav rănit, după ce grinda unui limitator de înălţime a fost agăţată de un camion care transporta un excavator şi a zdrobit maşina în care se aflau cele două victime. Limi