În 1993, preşedintele Ion Iliescu i se adresa unui jurnalist din Constanţa cu apelativul „Măi, animalule!". Acelaşi politician folosea, referindu-se la jurnalişti, cuvinte precum „isterici", „mahala ordinară", „vipere" sau „măgari", pentru a trece în revistă doar câteva dintre epitetele aruncate de-a lungul mandatelor. Apoi, au venit Traian Băsescu şi „ţiganca împuţită", „centura politicii" şi „şcoala românească scoate tâmpiţi".
Cum va fi următorul preşedinte al ţării? Iată cum este transpusă în discurs „Revoluţia bunului simţ" a la Crin Antonescu:
• „Umilitoare mi se pare situaţia unui preşedinte al României care, în curtea Ambasadei de la Paris, în faţa a 70 - 100 de cetăţeni români care trăiesc acolo, se milogeşte pur şi simplu, se prostituează electoral, văicărindu-se că are un Guvern în ţară pe care de fapt nu-l doreşte" - 20 mai 2009, la Râmnicu Vâlcea.
• „Asta e o ţară care a făcut vedete din toate pipiţele şi nu-şi respectă veteranii de război (...) Elena Băsescu le promite românilor legalizarea drogurilor, asta le lipseşte românilor" - 29 mai 2009, la Liga Aleşilor PNL de la Târgu Mureş.
• „Ţipete ascuţite scoate şi doamna Săftoiu. Altă femeie pedistă, actualmente în PNL, moralista second-hand achiziţionată pe vremea lui Dinu Patriciu şi Călin Popescu Tăriceanu sau invers, nu are importanţă" - 11 martie 2011, într-o conferinţă de presă.
• „Vă spun cu tristeţe, pentru CV-ul dumneavoastră şi pentru numele dumneavoastră de familie, că astăzi ne întristaţi, pentru că sunteţi printre cei mai penibili carierişti şi cei mai slugarnici slugoi" - 23 mai 2011, în Parlamentul României, la dezbaterea moţiunii „Politica externă este a României, nu a PDL", îndreptată împotriva fostului ministru Teodor Baconschi.
• „Ţara asta nu este moşia lui Traian Băsescu şi nu este rezervaţia sectei demente şi fanatice în care s-a transformat Partidul