Călătoritul ocupă, în ultimul timp, un loc fruntaș în preferințele persoanelor din întreaga lume. Iar cum foarte mulți oameni s-au săturat să viziteze mereu aceleași locuri, aceștia au început să caute noi locații de vacanță.
Site-ul listverse.com, care se ocupă cu unele dintre cele mai ciudate topuri, a realizat un clasament al celor mai înfricoșătoare destinații de călătorie, locul al cincilea fiind ocupat de Castelul Poenari, „adevărata casă a lui Vlad Țepeș", după cum o numesc jurnaliștii străini. Iată mai jos topul:
1. Osuarele Europene
Osuarul este un lăcaș acoperit, unde se păstrează osemintele morților ca într-un cimitir. Tot osuar se numește și o capelă sau o anexă a unei biserici, în care sunt depozitate oseminte. Osuarele sunt întâlnite în toată Europa, printre cele mai cunoscute fiind la Paris și la Roma. În arhitectura sud-slavă se întâlnește o formă specială de osuar, cum ar fi capela-osuar de la Mănăstirea Bacikovo din Bulgaria, în care primul nivel al construcției este reprezentat de osuar, iar cel superior are funcția de capelă funerară. Și românii se pot mândri cu un osuar închinat eroilor căzuți în Dobrogea în luptele din Războiul de Întregire a neamului, care a fost inaugurat în luna octombrie a anului 2006, în incinta Bisericii „Sfânta Treime" din Pietreni-Cocargea, județul Constanța.
2. Pădurea Aokigahara
Această pădure se află în Japonia și mai este cunoscută și sub numele de Marea de Copaci sau Pădurea Sinucigașilor, deoarece aici sunt găsite anual între 30 și 50 de cadavre. Pădurea este patrulată de grupuri care o curăţă regulat de schelete şi cadavre şi, ca să nu se piardă, aceste grupuri îşi marchează drumul cu panglici de plastic, ce le permit să revină de unde au plecat. Când pădurarii găsesc cadavrul unui spânzurat, chiar dacă este în descompunere sau mâncat de animale, ei sunt obligaţi să-l ducă la a